Wash the mackerel, remove the head, tail, fins and intestines, wash thoroughly again and pat dry with a napkin. Remove the skin from the onion.
Скумбрию помойте, удалите голову, хвост, плавники и кишки, еще раз тщательно помойте и промокните салфеткой. Удалите кожицу с лука.
Cut the onion into half rings and place in a baking dish, pre-greased with oil.
Лук нарежьте полукольцами и выложите в форму для запекания, предварительно смазанную маслом.
Rub the mackerel with salt and pepper, and place the whole carcass on top of the onion. Pour in kefir.
Скумбрию натрите солью и перцем, и целой тушкой выложите сверху на лук. Полейте кефиром.
Place in the oven for 35 minutes at 190⁰C. Cover the container with fish with foil and remove the foil 10 minutes before the end of time.
Поставьте запекаться в духовой шкаф на 35 минут при температуре 190⁰С. Накройте емкость с рыбой фольгой, за 10 минут до окончания времени фольгу снимите.
Serve the mackerel whole on a wooden cutting board. Place cherry tomatoes, small cucumbers and bell pepper halves around the perimeter of the board. Add parsley sprigs, cilantro or arugula leaves. This way the dish will look festive, appetizing and elegant.
Подавайте скумбрию целой тушкой на деревянной разделочной доске. По периметру доски выложите помидоры черри, маленькие огурцы и половинки болгарского перца. Добавьте веточки петрушки, кинзы или листья рукколы. Так блюдо будет выглядеть празднично, аппетитно и нарядно.