Prepare all necessary products. Wash the fish well, remove the insides, carefully remove the black films so as not to taste bitter, pat dry with a paper towel. Finely chop the garlic and lemon. Cut the lemon straight with the peel.
Подготовить все необходимые продукты. Рыбу хорошо помойте, удалите внутренности, тщательно удалите черные пленки, чтоб не горчило, промокните бумажным полотенцем. Чеснок и лимон нарежьте мелко. Лимон нарезайте прямо с кожурой.
Remove the tail and head, and cut the fish into pieces about 2 centimeters thick. This is approximately 6 pieces.
Удалите хвост и голову, и порежьте рыбу на кусочки толщиной около 2 сантиметров. Это примерно 6 кусочков.
Take a microwave-safe container and combine chopped garlic, lemon, ginger, vegetable oil and soy sauce.
Возьмите емкость, которую можно использовать в микроволновке, соедините в ней измельченный чеснок, лимон, имбирь, растительное масло и соевый соус.
Place the fish pieces into the sauce, stir and let sit for 5 minutes. Then cover with a lid and microwave for 8-10 minutes, power 800. After the end of time signal, leave everything as is for another couple of minutes.
Выложите кусочки рыбы в соус, перемешайте и дайте постоять 5 минут. Затем накройте крышкой и отправьте в микроволновку на 8–10 минут, мощность 800. После сигнала об окончании времени оставьте все как есть еще на пару минут.
Serve the mackerel while still hot with a side dish; it will go well with rice. Pour the rice over the juice that has been released during the cooking process. When the fish has cooled, it will have a smoky smell and taste - this is a good appetizer option, serve with vegetables on a flat plate or wooden cutting board.
Подавайте скумбрию еще горячую с гарниром, хорошо будет сочетаться с рисом. Рис полейте соком, который выделился в процессе готовки. Когда рыба остынет, то будет иметь запах и привкус дыма - это хороший вариант закуски, подавайте с овощами на плоской тарелке или разделочной деревянной доске.