Wash the tomatoes and cut them into quarters. Cut the sweet pepper into strips. Peel and chop the onion. Wash the chicken and divide into portions.
Вымойте помидоры и разрежьте их на четыре части. Сладкий перец нарежьте соломкой. Лук очистите и измельчите. Вымойте курицу и разделите на порционные куски.
Pour vegetable oil into a thick-bottomed pan and place the chicken. Season with salt and pepper, cover with a lid and simmer over low heat for 20-25 minutes.
В кастрюлю с толстым дном влейте растительное масло и положите курицу. Посолите и поперчите её, накройте крышкой и тушите на минимальном огне 20-25 минут.
Place the chopped onion in a preheated frying pan and sauté for 10-12 minutes. Add tomato paste and adjika to the pan and, stirring constantly, fry for another 1 minute. Add chopped tomatoes and fry everything together for 3-4 minutes. Place the fried onions and tomatoes on top of the chicken in the pan. And then chopped peppers. Cover with a lid and simmer for another 35 minutes. 3 minutes before readiness, add finely chopped herbs and stir the dish.
На разогретую сковороду выложите нарезанный лук и пассируйте 10-12 минут. Добавьте в сковороду томатную пасту, аджику и, постоянно помешивая, жарьте еще 1 минуту. Добавьте нарезанные помидоры и жарьте всё вместе 3-4 минуты. Поджаренный лук и помидоры уложите сверху в кастрюлю на курицу. А затем нарезанный перец. Накройте крышкой и тушите еще 35 минут. За 3 минуты до готовности добавьте мелко нарезанную зелень и перемешайте блюдо.
Serve chakhokhbili in the center of a wide dish, and place a side dish, freshly baked bread and spicy herbs around the edges.
Подавайте чахохбили в центре широкого блюда, а по краям расположите гарнир, свежевыпеченный хлеб и пряную зелень.