Prepare all ingredients
Подготовьте все ингредиенты
Combine dzavar (wheat) and flour, add matsun and sour cream, stir well with a whisk.
Дзавар (пшеницу) и муку соедините, добавьте мацун и сметану, хорошо размешайте венчиком.
Gradually add water and place over low heat, stirring occasionally.
Постепенно влейте воду и поставьте на слабый огонь, периодически помешивая.
Once the wheat is cooked, add the celery and boil for another 10 minutes.
Как сварится пшеница, добавьте сельдерей и кипятите ещё 10 минут.
Add onion, salt and cook for another 10-15 minutes.
Добавьте лук, посолите и готовьте ещё 10-15 минут.
At the end, add finely chopped fresh cilantro and a piece of butter, turn off the heat.
В конце добавьте мелко нарезанную свежую кинзу и кусочек сливочного масла, выключите огонь.
Delicious served with crackers or toast.
Вкусно подавать с сухариками или тостами.