Prepare all ingredients
Подготовьте все ингредиенты
Shred the cabbage.
Нашинкуйте капусту.
Rub it a little with your hands in a saucepan.
Немного перетрите её руками в кастрюле.
Add carrots and rub everything again with your hands.
Добавьте морковь и еще раз все перетрите руками.
Separately, boil water in a saucepan and add salt and sugar.
Отдельно в кастрюле вскипятите воду и добавьте соль и сахар.
Pack the cabbage into a 1-liter jar so that 1-1.5 cm remains to the neck and fill with boiling brine to the top. If not all of the brine is gone, then it’s okay.
В банку объемом 1 л утрамбуйте капусту так, чтобы осталось 1-1,5 см до горлышка и залейте кипящим рассолом до верха. Если рассол уйдет не весь, то ничего страшного.
Close the jar with a plastic lid.
Закройте банку полиэтиленовой крышкой.
Place a container under the jar for excess brine.
Под банку поставьте емкость для лишнего рассола.
Leave the jar on the table for 6-7 hours. Then put it in the refrigerator for 5-6 days.
Оставьте банку на столе на 6-7 часов. Затем уберите в холодильник на 5-6 дней.
Before serving, you can lightly squeeze the cabbage and add a little unrefined vegetable oil and onion.
Перед подачей на стол капусту можно слегка отжать и добавить в нее немного нерафинированного растительного масло и лука.