Sift the flour. Wash the orange, dry it and remove the zest with a fine grater. Wash the chicken egg, separate the white from the yolk. Cut the butter into cubes. Preheat the oven to 180 degrees.
Муку просейте. Апельсин помойте, обсушите и снимите с него цедру мелкой теркой. Куриное яйцо помойте, отделите белок от желтка. Сливочное масло нарежьте на кубики. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Knead the shortbread dough. First combine all the dry ingredients: flour, powdered sugar, salt and vanilla. Add the chopped orange zest and butter, carefully grind the flour and butter into fine crumbs. Add the egg yolk and knead into a soft dough. Wrap it in cling film and put it in the refrigerator for 1 hour.
Замесите песочное тесто. Соедините сначала все сухие ингредиенты: муку, сахарную пудру, соль и ванилин. Добавьте измельченную цедру апельсина и сливочное масло, тщательно перетрите муку с маслом в мелкую крошку. Добавьте яичный желток и замесите мягкое тесто. Заверните его в пищевую пленку и положите в холодильник на 1 час.
Bake cookies. Divide the dough into two small parts, roll each part into a layer 1 cm thick. Using a glass, a special mold or a sharp knife, cut out circles from the dough. Dip each cookie in sugar and place on a baking sheet, sugar side up. Bake in an oven preheated to 180 degrees for 20 minutes.
Испеките печенье. Тесто разделите на две небольшие части, каждую часть раскатайте в пласт толщиной 1 см. При помощи бокала, специальной формы или острого ножа вырежьте кружочки из теста. Каждое печенье окуните в сахар и выложите на противень сахарной стороной вверх. Выпекайте в разогретой до 180 градусов духовке 20 минут.
Serve shortbread cookies with a cup of aromatic cocoa.
Подавайте песочное печенье с чашкой ароматного какао.