Wash the pumpkin, peel and cut into small pieces. Wash the orange, cut in half and squeeze out the juice. To serve, wash the mint and separate the leaves from the branches. Also prepare a saucepan and blender.
Тыкву промойте, очистите и нарежьте небольшими кусочками. Апельсин помойте, разрежьте пополам и выжмите сок. Мяту для подачи промойте, листья отделите от веточек. Также подготовьте кастрюлю и блендер.
Start cooking. Place the pumpkin pieces into a saucepan and fill them with water so that it completely covers the vegetable. Place the pan over medium heat and let the squash simmer until tender, about 20 minutes.
Начните приготовление. Кусочки тыквы переложите в кастрюлю и залейте их водой так, чтобы она полностью покрыла овощ. Поставьте кастрюлю на средний огонь и оставьте тыкву вариться до мягкости примерно на 20 минут.
Prepare the juice. Place the finished vegetable in a blender bowl along with water and grind until pureed. After this, add orange juice, sugar and citric acid to the mixture, mix. Pour the resulting mixture into a saucepan and cook for another 10 minutes over medium heat.
Приготовьте сок. Готовый овощ переложите в чашу блендера вместе с водой, измельчите до состояния пюре. После этого добавьте к массе апельсиновый сок, сахар и лимонную кислоту, перемешайте. Полученную смесь перелейте в кастрюлю и поварите еще 10 минут на среднем огне.
Pour the aromatic pumpkin juice into glasses. The drink can be served warm or chilled. Use mint leaves as a garnish.
Ароматный тыквенный сок перелейте в бокалы. Подавать напиток можно теплым или охлажденным. В качестве украшения используйте листья мяты.