Rinse the honey mushrooms and clean them of dirt. Weigh the remaining ingredients. Wash and dry the green onions and parsley. Cut green onions into rings. Sterilize canning jars and lids.
Опята промойте и очистите от загрязнений. Остальные ингредиенты взвесьте. Зеленый лук и петрушку промойте и просушите. Зеленый лук нарежьте кольцами. Простерилизуйте банки и крышки для консервирования.
Boil mushrooms with marinade. Pour 1 liter of water into a saucepan, add mushrooms, add salt, sugar, peppercorns, cloves and bay leaves, place on the stove and bring to a boil. Boil for 2 minutes, add vinegar and bring to a boil again.
Отварите грибы с маринадом. В кастрюлю налейте 1 л воды, всыпьте грибы, добавьте соль, сахар, перец горошком, гвоздику и лавровый лист, поставьте на плиту и доведите до кипения. Прокипятите 2 минуты, добавьте уксус и еще раз доведите до кипения.
Bring the pickled mushrooms to readiness. Remove the pan from the heat, cool and pour the contents into sterilized jars so that the marinade covers the mushrooms. Seal the jars and leave to marinate for 6 weeks.
Доведите маринованные грибы до готовности. Снимите кастрюлю с огня, остудите и перелейте содержимое в стерилизованные банки таким образом, чтобы маринад покрывал грибы. Закройте банки и оставьте мариноваться 6 недель.
Place a portion of pickled mushrooms in a salad bowl, sprinkle with green onions and garnish with parsley leaves. Place a small saucepan with sour cream nearby.
Порцию маринованных грибов выложите в салатницу, посыпьте зеленым луком и украсьте листьями петрушки. Рядом поставьте маленькую соусницу со сметаной.