Wash the apples and oranges. Cut several round slices from the orange to decorate the glasses. Cut the remaining part of the orange, including the peel, into cubes. Peel the apples from the core and also cut into cubes. Prepare a saucepan and glasses for mulled wine.
Яблоки и апельсин помойте. От апельсина отрежьте несколько круглых ломтиков для украшения бокалов. Оставшуюся часть апельсина вместе с кожурой порежьте кубиками. Яблоки очистите от сердцевины и также порежьте кубиками. Приготовьте кастрюлю и бокалы для глинтвейна.
Mix the ingredients for mulled wine. Open a bottle of wine, pour the wine into the pan. Add chopped apples and orange to the wine. Add mulled wine seasoning and sugar, stir lightly.
Смешайте ингредиенты для глинтвейна. Откройте бутылку вина, вылейте вино в кастрюлю. Положите к вину нарезанные яблоки и апельсин. Добавьте приправу для глинтвейна и сахар, слегка размешайте.
Make mulled wine. Place the pan with the wine, fruit and spices over medium heat. Heat, watching the mixture, until the first signs of boiling appear on the surface. Immediately remove the pan from the heat and use a ladle to pour the mulled wine into glasses.
Сварите глинтвейн. Поставьте кастрюлю с вином, фруктами и пряностями на средний огонь. Нагревайте, наблюдая за смесью, пока на поверхности не появятся первые признаки кипения. Сразу снимите кастрюлю с огня и с помощью половника разлейте глинтвейн по бокалам.
Serve the drink hot in thick mulled wine glasses, garnished with orange slices. Place a whole cinnamon stick in each glass.
Подавайте напиток горячим в толстых бокалах для глинтвейна, украсив их кружками апельсина. В каждый бокал положите по целой палочке корицы.