Recipes / Salad with ready-made chicken carpaccio Салат с готовым карпаччо из курицы
Carpaccio is a dish of thinly sliced raw meat seasoned with spices, oil and lemon juice, which was invented in Venice in the mid-20th century. Its main secret lies precisely in slicing - the meat should be thin, almost transparent, but it should not tear. To avoid mistakes, you can use ready-made carpaccio in packaging. Traditionally, carpaccio is served with tomatoes and quail eggs, but you can add celery, bell peppers, olives, onions and other vegetables to the salad.
Карпаччо — блюдо из тонко нарезанного сырого мяса, заправленного специями, маслом и лимонным соком, которое возникло во Венеции в середине XX века. Главный секрет состоит именно в нарезке — мясо должно быть тонким, почти прозрачным, но не рваться. Чтобы избежать ошибок, можно воспользоваться готовым карпаччо в упаковке. Обычно карпаччо подают с помидорами и перепелиными яйцами, но к салату можно добавить сельдерей, болгарский перец, оливки, лук и другие овощи.
Steps / Шаги:
Wash the tomatoes and celery stalk and cut into thin slices. Wash and boil the quail eggs until tender, cool and peel them. Wash the lemon and squeeze out 1-2 tsp. juice Wash and dry the lettuce leaves. Prepare a wide, flat serving dish.
Помидоры и стебель сельдерея помойте и нарежьте тонкими ломтиками. Помойте и отварите перепелиные яйца до готовности, остудите и очистите их от скорлупы. Лимон помойте и выдавите 1-2 ч. л. сока. Помойте и обсушите салатные листья. Приготовьте широкое плоское блюдо для сервировки.
Marinate the chicken carpaccio. Place the finished chicken carpaccio in a bowl, add lemon juice and soy sauce, mix everything. Keep the meat in the marinade for about 10-15 minutes.
Замаринуйте куриное карпаччо. Готовое карпаччо из курицы переложите в миску, добавьте лимонный сок и соевый соус, все перемешайте. Подержите мясо в маринаде около 10-15 минут.
Prepare the salad. Place the celery and tomato slices on a plate without stirring them. Cut the eggs in half and add to the vegetables. Grate the cheese on a fine grater and sprinkle over all the ingredients. Roll the meat slices into roses and place them on top of the cheese. Salt and pepper the dish, pour olive oil.
Приготовьте салат. На тарелку выложите ломтики сельдерея и помидора, не перемешивая их. Разрежьте пополам яйца, добавьте к овощам. Сыр натрите на мелкой терке, посыпьте все ингредиенты. Ломтики мяса сверните в виде роз и разложите поверх сыра. Посолите и поперчите блюдо, полейте оливковым маслом.
Place the chicken carpaccio salad on a wide platter lined with fresh lettuce leaves.
Салат с карпаччо из курицы выложите на широкое блюдо, застеленное листьями свежего салата.