Place the banana in a plate along with the egg. Pour the milk into a jug, and place the wheat flour and butter into glasses. Place sugar, salt, baking soda and powdered sugar in containers.
Банан поместите в тарелку вместе с яйцом. Молоко налейте в кувшин, а пшеничную муку и масло поместите в стаканы. Сахар, соль, соду и сахарную пудру поместите в емкости.
Pour milk at room temperature into the container. Break an egg into the milk, and then add sugar, salt, and soda to the mixture. Mix all ingredients thoroughly. Gradually add flour to the resulting mixture and mix well so that there are no lumps. Cut the banana and add the slices to the dough.
В ёмкость влейте молоко комнатной температуры. Разбейте в молоко яйцо, а затем подсыпьте в массу сахар, соль, и соду. Все компоненты тщательно перемешайте. В полученную смесь постепенно добавьте муку и хорошо перемешайте, чтобы не было комочков. Разрежьте банан и добавьте нарезку в тесто.
Heat the sunflower oil in a frying pan and place the dough with banana slices on it. Bake the pancakes on both sides until golden brown.
Разогрейте подсолнечное масло на сковороде и на нее выложите тесто с кусочками банана. Выпекайте оладьи с обеих сторон до золотистой корочки.
Sprinkle the finished pancakes with powdered sugar, decorate and serve.
Готовые оладьи присыпьте сахарной пудрой, украсьте и подавайте к столу.