Wash the peas and soak for 4-5 hours. Wash the chicken and cut into several pieces. Remove the ribs from packaging. Peel and wash the potatoes and carrots. Grate the carrots and cut the potatoes into small cubes. Peel the onions and chop finely.
Горох помойте и замочите на 4-5 часов. Курицу помойте, разрежьте на несколько частей. Ребрышки освободите от упаковки. Очистите и помойте картофель и морковь. Морковь натрите на терке, а картофель порежьте небольшими кубиками. Репчатый лук очистите от шелухи и мелко нарежьте.
Cook the broth base. Place the chicken and ribs in a saucepan, add 2.5 liters of water and place on heat. Bring to a boil, skim off the foam, add bay leaf and salt. Add peas and cook for 1 hour.
Сварите бульон-основу. Сложите курицу и ребрышки в кастрюлю, налейте 2,5 л воды и поставьте на огонь. Доведите до кипения, снимите пену, добавьте лавровый лист и соль. Положите горох и варите в течение 1 часа.
Prepare the soup. Remove the chicken and ribs from the broth, separate the meat from the bones, and cut into small pieces. Add potatoes to the soup and cook for about 15 minutes. Then add carrots and onions to the soup, return the chopped meat and cook for another 10 minutes.
Приготовьте суп. Достаньте из бульона курицу и ребрышки, отделите мясо от костей, нарежьте небольшими кусочками. Положите в суп картофель и варите еще около 15 минут. Затем положите в суп морковь и лук, верните нарезанное мясо и варите еще 10 минут.
Carrots and onions can be pre-fried in a small amount of sunflower oil.
Морковь и лук можно предварительно обжарить на небольшом количестве подсолнечного масла.