Peel white and red onions and wash. Cut white onion into cubes, red onion into half rings. Wash and chop the dill. Wash and dry the cucumbers, cut into cubes. Dry the herring fillet from the brine with a paper towel and also cut into cubes. Soak gelatin in 4 tbsp. l. water and leave for 20 minutes. Prepare a form for the snack to harden.
Белый и красный лук очистите от шелухи, помойте. Белый лук нарежьте кубиками, красный — полукольцами. Укроп помойте и нарежьте. Вымойте и обсушите огурцы, нарежьте кубиками. Филе селедки обсушите от рассола бумажным полотенцем и тоже нарежьте кубиками. Желатин замочите в 4 ст. л. воды и оставьте на 20 минут. Подготовьте форму для застывания закуски.
Prepare the vegetables. Place the onion in a fireproof container, add vinegar and pour boiling water over everything. Hold for 2-3 minutes and drain the water. Salt the cucumber cubes and leave for 10 minutes. Then strain off the resulting juice and save it.
Подготовьте овощи. Лук выложите в огнеупорную емкость, добавьте уксус и залейте все кипятком. Подержите 2-3 минуты и слейте воду. Кубики огурцов посолите и оставьте на 10 минут. Затем отцедите образовавшийся сок и сохраните его.
Make a tarendis. Heat water with gelatin until it is completely dissolved. Mix sour cream with cucumber juice, add dissolved gelatin, salt and pepper to taste, mix everything. Add cucumbers, herring, onions and dill to the mixture. Stir and pour into mold. Refrigerate until completely set, about 6 hours.
Сделайте тарендис. Нагрейте воду с желатином до его полного растворения. Сметану смешайте с соком от огурцов, добавьте растворившийся желатин, соль и перец по вкусу, все перемешайте. В смесь выложите огурцы, селедку, лук и укроп. Размешайте и перелейте в форму. Подержите в холодильнике до полного застывания около 6 часов.
Cut the finished tarendis with herring into portions, garnish with half rings of red onion and olives.
Готовый тарендис с селедкой порежьте порционными ломтиками, украсьте полукольцами красного лука и оливками.