Wash the pumpkin, peel and seeds, cut into cubes. Break the white chocolate bar into pieces. Prepare a blender, saucepan and baking dish.
Помойте тыкву, очистите от кожуры и семян, нарежьте кубиками. Разломайте плитку белого шоколада на дольки. Подготовьте блендер, сотейник и форму для запекания.
Prepare pumpkin puree. Preheat the oven to 200 degrees. Place the prepared pumpkin pieces in a baking dish, cover with foil and bake for 30 minutes. Transfer the baked pumpkin to a suitable container and puree in a blender.
Приготовьте тыквенное пюре. Разогрейте духовку до 200 градусов. Сложите подготовленные куски тыквы в форму для запекания, накройте фольгой и поставьте запекаться на 30 минут. Переложите запеченную тыкву в подходящую емкость, измельчите блендером до пюреобразного состояния.
Prepare hot chocolate. Pour milk into a container, add pumpkin puree and vanilla sugar. Sprinkle with spices - ginger, cinnamon and nutmeg. Bring to a boil over low heat, stirring regularly, but do not boil. Remove the container from the heat and add the white chocolate slices, stir thoroughly until the chocolate is completely dissolved.
Приготовьте горячий шоколад. Налейте молоко в емкость, добавьте тыквенное пюре и ванильный сахар. Посыпьте специями — имбирем, корицей и мускатным орехом. Доведите до кипения на маленьком огне, регулярно помешивая, но не кипятите. Снимите емкость с огня и добавьте дольки белого шоколада, тщательно перемешайте до полного растворения шоколада.
Serve the drink hot, garnish with whipped cream and sprinkle with ground cinnamon.
Подавайте напиток в горячем виде, украсив взбитыми сливками и присыпав молотой корицей.