Rinse the jar with hot water and sterilize it. Wash the lemons thoroughly to remove the waxy layer.
Промойте банку горячей водой и простерилизуйте ее. Помойте тщательно лимоны для удаления воскового слоя.
Prepare your ingredients. Cut five lemons in a cross pattern down the middle. Roll the remaining lemon over the surface, pressing with your palms. Cut in half and squeeze out the juice. Place 1 tsp inside the cut lemons. salt.
Подготовьте ингредиенты. Надрежьте пять лимонов крестообразным образом до середины. Оставшийся лимон прокатайте по поверхности, прижимая ладонями. Разрежьте пополам и выдавите сок. Внутрь разрезанных лимонов положите по 1 ч. л. соли.
Preserve salted lemons. Place 1 tbsp on the bottom of the jar. l. salt. Fill the jar with lemons and compact them thoroughly. Top with bay leaves, cinnamon stick and allspice. Sprinkle the lemons with the remaining salt. Add lemon juice to the jar, fill the remaining space with vegetable oil to the top. Cover the jar with a lid and place in a dark, dry place for 3 weeks. Shake the jar once every 2-3 days so that the salt dissolves better.
Законсервируйте соленые лимоны. Положите на дно банки 1 ст. л. соли. Наполните банку лимонами и тщательно их утрамбуйте. Положите сверху лавровые листы, палочку корицы и душистый перец горошком. Засыпьте лимоны оставшейся солью. Добавьте в банку лимонный сок, залейте оставшееся пространство растительным маслом доверху. Накройте банку крышкой и поставьте в темное сухое место на 3 недели. Один раз в 2-3 дня встряхивайте банку, чтобы соль лучше растворилась.
Serve salted lemons with meat, fish and baked vegetables; such an unusual combination will open up a new taste for familiar dishes.
Подавайте соленые лимоны к мясу, рыбе и запеченным овощам, такое необычное сочетание откроет новый вкус знакомых блюд.