Prepare all ingredients. Wash the chicken eggs. Break one egg and separate the yolk from the white - you will need it to grease the khachapuri. Preheat the oven to 200°C.
Подготовьте все ингредиенты. Куриные яйца помойте. Разбейте одно яйцо и отделите желток от белка – он понадобится для смазывания хачапури. Разогрейте духовку до 200 °С.
Grate Adygei and Suluguni cheese on a coarse grater.
Сыр Адыгейский и Сулугуни натрите на крупной терке.
Dust the table with flour and lay out the dough. Divide the dough into two parts and form them into balls.
Стол припылите мукой и выложите тесто. Разделите тесто на две части и сформируйте из них шарики.
Roll out the dough with a rolling pin into two oval cakes 5 mm thick.
Раскатайте тесто скалкой в две овальные лепешки толщиной 5 мм.
Place grated cheese on the tortillas, leaving a 2 cm margin around the edges.
Выложите на лепешки тертый сыр, оставляя отступ 2 см по краям.
Bring opposite edges together and pinch. You should get two “pies”.
Соедините противоположные края и защипите. Должны получиться два «пирога».
Turn the khachapuri over.
Переверните хачапури.
Use a knife to make cuts in the middle. Shape the ends of the khachapuri. As a result, you should have two “boats” with cheese.
Ножом сделайте надрезы по середине. Сформируйте кончики хачапури. В результате у вас должны получиться две «лодочки» с сыром.
Place the khachapuri on a parchment-lined baking sheet. Brush their edges with yolk. Place the khachapuri in the oven for about 20 minutes until crispy and golden brown.
Выложите хачапури на застеленный пергаментом противень. Смажьте их края желтком. Отправьте хачапури в духовку примерно на 20 минут до появления хрустящей румяной корочки.
When the khachapuri is almost ready, take them out and break a chicken egg into each “boat”. Add butter. Place the khachapuri back into the oven for another 4-5 minutes until the egg is ready.
Когда хачапури будут почти готовы, достаньте их и разбейте в каждую «лодочку» по куриному яйцу. Добавьте сливочное масло. Отправьте хачапури обратно в духовку еще на 4-5 минут до готовности яйца.
Adjarian khachapuri is ready. Bon appetit.
Хачапури по-аджарски готовы. Приятного аппетита.