Peel the potatoes and wash them. Grate the cheese on a coarse grater. Remove the skins from the onion, rinse it and grate it on a medium grater. Wash the tomatoes, cut into slices. Prepare a baking dish and turn on the oven to preheat to 180 degrees.
С картофеля снимите кожуру и помойте его. Сыр натрите на крупной терке. С лука снимите шелуху, ополосните его и натрите на средней терке. Помидоры помойте, нарежьте кружочками. Приготовьте форму для запекания и включите духовку разогреваться до 180 градусов.
Make puree and prepare minced meat. Boil the potatoes in salted water until fully cooked, 10-15 minutes. Drain the water. Mash the potatoes, add butter, egg, half the cheese to the hot mixture. Knead thoroughly again. Mix meat with onion, pepper and salt.
Сделайте пюре и подготовьте фарш. Картофель отварите в подсоленной воде до полной готовности 10-15 минут. Воду слейте. Картофель разомните, выложите в горячую массу сливочное масло, яйцо, половину сыра. Еще раз тщательно разомните. Мясо смешайте с луком, перцем и солью.
Prepare potato nests. Make balls of the puree and place them in a baking dish. Make a well in the middle of each ball. Separately make balls of minced meat and place them in nests of mashed potatoes. Press lightly on top with your hand and place a circle of tomato. Place in the oven for 30 minutes to bake at 180 degrees. Then remove the pan, sprinkle the nests with the remaining cheese and cook for another 10 minutes until the cheese has melted.
Приготовьте картофельные гнезда. Сделайте из пюре шарики и выложите их в форму для запекания. В середине каждого шарика сформируйте углубление. Отдельно сделайте колобки из фарша и выложите их в гнезда из картофельного пюре. Сверху слегка прижмите рукой, разместите по кружочку помидора. Поставьте в духовку на 30 минут для запекания на 180 градусов. Затем форму выньте, посыпьте гнезда оставшимся сыром и готовьте еще 10 минут, пока сыр не расплавится.
Serve the finished potato nests hot.
Готовые картофельные гнезда подавайте к столу горячими.