Recipes / Crispy salad with chicken fillet Хрустящий салат с куриным филе
The crispy salad is made from chicken meat, croutons, fresh lettuce leaves, vegetables and hard cheese. Hard cheeses contain many valuable substances, such as proteins, fatty acids, vitamins and minerals. A good choice would be Gruyère cheese, which has a sharp, piquant aroma and a nutty flavor. Edam, Russian cheese or Parmesan cheese will do. Arugula goes well with cheese; its spicy notes will give the salad a lively taste, especially in contrast with the crispy neutral iceberg and delicate lettuce.
Хрустящий салат готовят из куриного мяса, сухариков, свежих листьев салата, овощей и твердого сыра. Твердые сыры богаты ценными веществами: белками, жирными кислотами, витаминами и минералами. Хорошим выбором станет сыр Грюйер с ярким пряным ароматом и ореховым оттенком. Подойдут Эдам, Российский или пармезан. К сыру отлично сочетается руккола — её острые ноты придают салату живость, особенно на контрасте с хрустящим нейтральным айсбергом и нежным салатом-латуком.
Steps / Шаги:
Cut the loaf into small cubes. Rinse the chicken fillet and dry with paper towels. Then cut into small pieces across the grain. Wash the cucumbers and cut into thin strips. Grate the cheese on a fine grater. Peel the onion and cut into half rings. If necessary, rinse the lettuce leaves and dry them on a towel.
Батон нарежьте небольшими кубиками. Куриное филе ополосните и оботрите бумажными полотенцами. Затем нарежьте на небольшие кусочки поперек волокон. Огурцы помойте и нарежьте тонкой соломкой. Сыр натрите на мелкой терке. Лук очистите и порежьте полукольцами. При необходимости ополосните салатные листья и обсушите их на полотенце.
Boil the chicken. Pour water into the pan and add salt and spices to taste. Boil water and add chicken pieces. Boil until done. This will take approximately 15-20 minutes. Then cool the meat and separate it into fibers.
Отварите курицу. В кастрюлю налейте воду и добавьте соль и специи по вкусу. Вскипятите воду и положите кусочки куриного филе. Отварите до готовности. На это потребуется приблизительно 15-20 минут. Затем мясо остудите и разделите на волокна.
Fry the croutons for the salad. Heat a frying pan and pour in vegetable oil. Add the chopped bread, mix thoroughly and cook until golden brown over medium heat. After croutons, place on paper towels to absorb excess oil.
Пожарьте гренки для салата. Разогрейте сковороду и влейте растительное масло. Всыпьте порезанный хлеб, перемешайте тщательно и готовьте до золотистой корочки на среднем огне. После гренки выложите на бумажные полотенца, чтобы излишки масла впитались.
Prepare the dressing. In a bowl, mix vegetable oil and vinegar, then squeeze the garlic through a press. Add salt and pepper. Mix thoroughly with a fork.
Приготовьте заправку. В миске смешайте растительное масло с уксусом, затем выдавите чеснок через пресс. Добавьте соль, перец. Тщательно перемешайте вилкой.
Assemble the salad. Tear green salad into the bottom of the salad bowl with your hands. Lay out the ingredients: chicken, cucumbers, onions and cheese. Pour salad dressing over everything and toss to combine.
Соберите салат. На дно салатницы нарвите руками зеленый салат. Выложите ингредиенты: куриное мясо, огурцы, лук и сыр. Залейте все заправкой для салата и перемешайте.
Stir the crispy salad again and add croutons just before serving. Garnish the dish with chopped pine nuts.
Хрустящий салат еще раз перемешайте и непосредственно перед подачей всыпьте сухарики. Украсьте блюдо измельченными кедровыми орехами.