Wash the tomatoes, dry and cut into thin slices. Dry the mozzarella from the brine, then cut into thin slices. Wash the basil and separate the leaves from the branches.
Помидоры промойте, обсушите и нарежьте тонкими кружочками. Моцареллу обсушите от рассола, после чего нарежьте тонкими ломтиками. Базилик промойте, листья отделите от веточек.
Prepare the salad. Take a rectangular or oval plate, place tomatoes, mozzarella and basil overlapping on it, alternating circles and leaves with each other.
Приготовьте салат. Возьмите прямоугольную или овальную тарелку, на нее выложите внахлест помидоры, моцареллу и базилик, чередуя кружочки и листья между собой.
Finish cooking. Drizzle the finished salad with olive oil and balsamic vinegar. Finally, salt and pepper the salad to taste.
Закончите приготовление. Готовый салат сбрызните оливковым маслом и бальзамическим уксусом. В конце посолите и поперчите салат по вкусу.
Serve the finished Italian salad to the table as a side dish to the main dish. Caprese goes well with meat or potatoes.
Готовый итальянский салат подавайте к столу в качестве гарнира к основному блюду. Капрезе отлично сочетается с мясом или картофелем.