Wash the potatoes, peel them, cut into thin slices 1.5-2 mm thick. Wash the onion, peel and cut into half rings. Wash and peel the garlic, chop finely.
Помойте картофель, очистите от кожуры, нарежьте на тонкие кружочки толщиной 1,5-2 мм. Помойте лук, очистите от шелухи и нарежьте полукольцами. Помойте и очистите чеснок, мелко порубите.
Prepare your ingredients. Grease a baking dish with vegetable oil. Place a layer of potatoes, place a layer of onions and garlic on top. Salt and pepper to taste. Layer alternating layers of potatoes and onions until the ingredients are gone. Sprinkle the top layer with Provencal herbs and pour milk.
Подготовьте ингредиенты. Смажьте растительным маслом форму для запекания. Выложите слой картофеля, уложите сверху слой лука с чесноком. Посолите и поперчите по вкусу. Укладывайте, чередуя слои картофеля и лука, пока ингредиенты не закончатся. Посыпьте верхний слой прованскими травами и залейте молоком.
Bake potatoes in milk. Cover the potatoes with foil. Place a baking dish in an oven preheated to 200 degrees. Bake for 40 minutes. Melt the butter using your preferred method. Take out the pan with potatoes, remove the foil. Drizzle with melted butter. Place the potatoes back into the oven for another 30 minutes until golden brown.
Запеките картофель в молоке. Накройте картофель фольгой. В предварительно разогретую до 200 градусов духовку поставьте форму для запекания. Запекайте 40 минут. Растопите сливочное масло удобным способом. Достаньте форму с картофелем, снимите фольгу. Полейте растопленным сливочным маслом. Отправьте картофель обратно в духовку еще на 30 минут до образования румяной корочки.
Serve potatoes as a separate dish or as a side dish, sprinkled with chopped herbs on top.
Подавайте картофель как самостоятельное блюдо либо в качестве гарнира, посыпав сверху рубленой зеленью.