Clean the mackerel from the entrails, head, fins and tail, then rinse, dry and cut into 6 pieces. Wash the tomatoes and peppers, remove the stem and seeds from the peppers, then cut the vegetables into slices. Wash the carrots, peel and cut into slices. Peel the onions and cut into half rings. To serve, rinse and dry the green and red basil.
Скумбрию очистите от внутренностей, головы, плавников и хвоста, затем промойте, обсушите и нарежьте на 6 частей. Помидоры и перец помойте, удалите плодоножку и семена у перца, затем нарежьте овощи ломтиками. Морковь помойте, очистите и нарежьте кружочками. Репчатый лук очистите и нарежьте полукольцами. Для подачи зеленый и красный базилик промойте и просушите.
Place the mackerel and vegetables in the pan. Grease a baking dish with sunflower oil. Place mackerel in it, alternating with bell peppers, tomatoes, onions and carrots. Salt and pepper the fish and vegetables.
Выложите скумбрию и овощи в форму. Смажьте форму для запекания подсолнечным маслом. Выложите в нее скумбрию, чередуя с болгарским перцем, помидорами, луком и морковкой. Посолите и поперчите рыбу с овощами.
Bake mackerel with vegetables. Pour sour cream over the mackerel with vegetables, cover with foil and bake in the oven preheated to 180 degrees for 30 minutes. Then remove from the oven, remove the foil and bake for another 10 minutes.
Запеките скумбрию с овощами. Скумбрию с овощами залейте сметаной, накройте фольгой и запеките в духовке, разогретой до 180 градусов, в течение 30 минут. Затем извлеките из духовки, снимите фольгу и запеките еще в течение 10 минут.
Place one serving of mackerel with vegetables on a plate and garnish with red and green basil leaves.
Одну порцию скумбрии с овощами положите на тарелку и украсьте листьями красного и зеленого базилика.