Rinse and dry the chicken thigh. Wash the potatoes, carrots and beets, peel and cut into strips. Peel the onion and cut into 0.5x0.5 cm cubes. Wash and squeeze the sauerkraut. For serving, rinse, dry and finely chop the parsley.
Куриное бедро промойте и обсушите. Картофель, морковь и свеклу помойте, очистите и нарежьте соломкой. Лук очистите и нарежьте кубиками 0,5х0,5 см. Квашеную капусту промойте и отожмите. Петрушку для подачи промойте, просушите и мелко порубите.
Cook the broth. Place chicken thighs in a saucepan and add 2 liters of water, add bay leaf, salt, pepper and celery, bring to a boil, descale and cook for 20 minutes.
Сварите бульон. В кастрюлю положите куриные бедра и налейте 2 л воды, положите лавровый лист, соль, перец и сельдерей, доведите до кипения, снимите накипь и варите 20 минут.
Make a fry. Pour 1.5 tbsp into the pan. l. sunflower oil. Add onions, carrots and tomato paste and fry for 15 minutes. Pour the remaining oil into another frying pan, add the beets, a little water and simmer for 20-30 minutes.
Сделайте зажарку. На сковороду налейте 1,5 ст. л. подсолнечного масла. Выложите лук, морковь и томатную пасту, обжарьте в течение 15 минут. В другую сковороду вылейте оставшееся масло, добавьте свеклу, немного воды и тушите в течение 20-30 минут.
Cook borscht. Place cabbage in a saucepan, bring to a boil, add beets and roast, cook for 5 minutes, then add beans and cook for another 5 minutes. Add the potatoes, bring to a boil and cook for another 15 minutes.
Сварите борщ. В кастрюлю выложите капусту, доведите до кипения, добавьте свеклу и зажарку, варите в течение 5 минут, затем добавьте фасоль и варите еще 5 минут. Положите картофель, доведите до кипения и варите еще 15 минут.
Finish cooking. Remove the chicken thighs, separate the bones from the flesh, cut the flesh into small cubes and place them in the borscht.
Завершите приготовление. Достаньте куриные бедра, отделите кости от мякоти, нарежьте мякоть мелкими кубиками и положите их в борщ.
Pour a portion of borscht with chicken into a soup plate, place it on a substitution plate, place sour cream and slices of bread next to it in a gravy boat. Garnish the borscht with chopped parsley.
Порцию борща с курицей налейте в суповую тарелку, поставьте ее на подстановочную тарелку, рядом в соуснице разместите сметану и ломтики хлеба. Украсьте борщ нарезанной петрушкой.