Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Mix milk, vegetable oil and 2 eggs, add a pinch of salt, 4 tbsp. l. sugar, half a glass of flour and a packet of baking powder. Stir again.
Смешайте молоко, растительное масло и 2 яйца, добавьте щепотку соли, 4 ст. л. сахара, пол стакана муки и пакетик разрыхлителя. Снова перемешайте.
Peel and seed the apples and chop thinly (I use a grater with a special slicer attachment). Place the apples into the batter and stir gently.
Яблоки очистите от кожуры и семечек, тонко порежьте (я использую тёрку со специальной насадкой для ломтиков). Выложите яблоки в тесто и осторожно перемешайте.
Pour the dough into a mold greased with butter and sprinkled with flour. Place in the oven preheated to 180 degrees for 25-30 minutes.
Влейте тесто в форму смазанную сливочным маслом и присыпанную мукой. Отправьте в духовку разогретую до 180 градусов на 25-30минут.
Meanwhile, prepare the filling: mix melted butter, 4 tbsp. l. sugar and egg.
Тем временем приготовьте заливку: смешайте растопленное сливочное масло, 4 ст. л. сахара и яйцо.
Pour this mixture over the pie and place it in the oven for another 15-20 minutes until golden brown.
Этой смесью полейте пирог и отправьте его в духовку ещё на 15-20 минут до золотистой корочки.
If desired, you can sprinkle with powdered sugar.
При желании можно посыпать сахарной пудрой.