Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
The original tiramisu uses Savoiardi cookies. I replace it with a biscuit, and it turns out no worse. You can prepare a sponge cake according to your favorite recipe. My sponge cake recipe: 4 eggs, a glass of sugar, a glass of flour, 1 teaspoon of baking powder.
В оригинале для тирамису используют печенье «Савоярди». Я же заменяю его бисквитом, получается ничуть не хуже. Вы можете приготовить бисквит по вашему любимому рецепту. Мой рецепт бисквита: 4 яйца, стакан сахара, стакан муки, 1 чайная ложка разрыхлителя.
Tiramisu must be soaked in coffee syrup. To prepare it, I brew 2 tsp in a mug. coffee with 3 tsp. Sahara. It took me almost two mugs for all the trifles. The syrup must cool.
Пропитывать тирамису необходимо кофейным сиропом. Для его приготовления я завариваю в кружке 2 ч.л. кофе с 3 ч.л. сахара. На все трайфлы у меня ушло практически две кружки. Сироп должен остыть.
To prepare the cream, you must carefully separate the whites from the yolks. Not a drop of yolk should get into the whites. The dishes and beaters must be clean and dry. Add 60 g of sugar to the whites and beat, gradually increasing the mixer speed, until stiff peaks form. Beat the yolks with the remaining sugar until clear. Gently fold the mascarpone into the beaten yolks using a silicone spatula. Mascarpone can be removed from the refrigerator in advance to make it softer. When the mascarpone is mixed in, beat the yolks with a mixer until smooth. It is necessary to add whites to the yolks in parts. Mix the whites carefully and always with a silicone spatula or spoon. At this stage, it is strictly forbidden to use a mixer.
Для приготовления крема необходимо тщательно отделить белки от желтков. В белки не должно попасть ни капли желтка. Посуда и венчики для взбивания должны быть чистыми и сухими. В белки добавьте 60 г сахара и взбейте, постепенно увеличивая скорость миксера, до плотных пиков. Желтки взбейте с оставшимся сахаром до просветления. Во взбитые желтки силиконовой лопаткой аккуратно вмешайте маскарпоне. Маскарпоне можно заранее достать из холодильника, чтобы он стал более мягким. Когда маскарпоне вмешан, взбейте желтки с помощью миксера до однородности. В желтки частями необходимо добавить белки. Белки вмешивайте аккуратно и обязательно силиконовой лопаткой или ложкой. На данном этапе использовать миксер категорически нельзя.
Pour a little cream into the bottom of the glass. I find it convenient to do this using a pastry bag. Next, place the biscuit. Sprinkle the sponge cake with coffee impregnation using a teaspoon. Next, pour the cream again. Repeat layers until the cup is completely filled. Place the finished tiramisu in the refrigerator. After 2-3 hours they can already be eaten.
На дно стаканчика налейте немного крема. Мне это удобно делать с помощью кондитерскоого мешка. Далее уложите бисквит. Бисквит полейте кофейной пропиткой с помощью чайной ложки. Далее снова налейте крем. Слои повторяйте до полного заполнения стаканчика. Готовые тирамису отправьте в холодильник. Через 2-3 часа их уже можно кушать.
Before serving, sprinkle the tiramisu with alkalized cocoa.
Перед подачей на стол посыпьте тирамису алкализованным какао.