Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Chop the chocolate. Grind soft margarine with sugar, pour in eggs. Pour in baking soda, baking powder, and chocolate. Mix everything well and add flour and cocoa in 2 additions. Look at the test. It should not stick to your hands.
Нарежьте шоколад. Мягкий маргарин перетрите с сахаром, влейте яйца. Высыпьте соду, разрыхлитель, а также шоколад. Всё хорошо перемешайте и всыпьте муку с какао в 2 приёма. Смотрите по тесту. Оно не должно прилипать к рукам.
Roll the cookies into balls and sprinkle chocolate on top if desired. Lay them out in a checkerboard pattern, keeping a large distance, because they will spread out. Place in the oven for 15 minutes.
Печенье скатайте в шарики и по желанию сверху посыпьте шоколадом. Выложите их в шахматном порядке, соблюдая большую дистанцию, ведь они будут расползаться. Поставьте в духовку на 15 минут.
You can sprinkle cocoa or dip the cookies halfway in chocolate.
Можно посыпать какао или окунуть печеньки наполовину в шоколад.