Prepare all ingredients.
Подготовьте все ингредиенты.
Soak the rice (a glass of water) and dried fruits for a couple of hours (0.5 cup for dried apricots, 0.5 cup for raisins).
Замочите рис ( стакан воды) и сухофрукты на пару часов ( 0.5 стакана на курагу, 0.5 стакана - на изюм).
Pour the water from the dried fruit into a glass.
Воду из-под сухофруктов слейте в стакан.
Cut the dried apricots into small pieces, grate the carrots on a coarse grater. Fry carrots, dried apricots and raisins in a frying pan in a small amount of vegetable oil for 5 minutes.
Порежьте курагу на мелкие кусочки, морковь натрите на крупной тёрке. Обжарьте на сковороде морковь, курагу и изюм в небольшом количестве растительного масла в течение 5 минут.
Add rice, dried fruit water, turmeric and paprika to the pan. Leave the dish to cook for 20 minutes, stirring occasionally.
Добавьте в сковороду рис, воду из-под сухофруктов, куркуму и паприку. Оставьте вариться блюдо на 20 минут периодически помешивая.
Before serving, garnish the dish with sesame seeds. This is an additional source of microelements for your family! And what a beautiful presentation!
Перед подачей на стол украсьте блюдо кунжутом. Это дополнительный источник микроэлементов для вашей семьи! А какая красивая подача получается!