Lay out all the ingredients in front of you. Break the egg, separate the yolk from the white.
Разложите все ингредиенты перед собой. Разбейте яйцо, отделите желток от белка.
Prepare syrup for soaking. Add a teaspoon of cognac and 1 teaspoon of honey to 100 ml of water. Moisten the cakes with impregnation. 1 tbsp is enough for me. spoons for one cake. Adjust the humidity yourself, I don’t like too wet sponge cake.
Приготовьте сироп для пропитки. В 100 мл воды добавьте чайную ложку коньяка и 1 ч.л меда. Смочите коржи пропиткой. Мне хватает 1ст. ложки на один корж. Влажность регулируйте сами, я не люблю слишком мокрый бисквит.
Prepare the cream. Add 250 ml of milk at room temperature and one egg yolk to the dry cream. Place the pan over medium heat and bring the mixture to a boil, stirring constantly. Reduce heat to low and stir for 2 minutes. Once the cream thickens, turn off the heat and leave the cream to cool slightly.
Приготовьте крем. В сухой крем добавьте 250 мл молока комнатной температуры и один яичный желток. Поставьте кастрюлю на средний огонь и постоянно помешивая доведите массу до кипения. Убавьте огонь на минимум и мешайте 2 минуты. Как только крем загустеет, выключите огонь и оставьте крем немного остыть.
Add 50 ml of butter to the warm cream, you can take more. Beat until smooth.
В теплый крем добавьте 50мл сливочного масла, можно взять больше. Взбейте до однородной консистенции.
Grind the nuts in a blender. Adjust the size as you wish.
Орехи перемолите в блендере. Размер регулируйте по вашему желанию.
Assemble the cake. Coat each cake with the prepared cream, sprinkle with nuts and add currants. Don't forget to coat the sides.
Соберите торт. Каждый корж промажьте готовым кремом, посыпьте орехами и добавьте смородину. Не забывайте промазывать бока.
Decorate the sides and top with ground nuts.
Бока и верх украсьте молотыми орехами.
Melt the chocolate in a water bath. Add 1 teaspoon of butter to the melted mass. Pour the warm mixture into the middle.
Шоколад растопите на водяной бане. Добавьте к растаявшей массе 1ч.л сливочного масла. Вылейте теплую смесь в середину.
Refrigerate the cake for at least 1 hour. If you leave it overnight, the cake will taste even better.
Уберите торт в холод минимум на 1 час. Если убрать на ночь, торт станет еще вкуснее.
Serve with ice cream and whipped cream.
Подавайте с мороженным или взбитыми сливками.