Remove scales from sea bass; remove the head, sharp fins and tail; Clean the belly from entrails and black films. Rinse the fish with cold water and pat dry with a paper towel. Peel the ginger root. Prepare the remaining ingredients. Preheat the oven to 190-200°C.
Очистите морского окуня от чешуи; удалите голову, острые плавники и хвост; вычистите брюшко от внутренностей и черных пленок. Ополосните рыбу холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Очистите корень имбиря. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 190-200°С.
Cut the ginger root into thin slices 1 mm wide. Make 3 shallow cuts on both sides of the perch. Insert a ginger slice into each cut.
Нарежьте корень имбиря на тонкие пластинки шириной 1 мм. В окуне сделайте по 3 неглубоких надреза с обеих сторон. В каждый надрез вставьте по пластинке имбиря.
Prepare the marinade. To do this, mix olive oil, soy sauce, grainy mustard and dried garlic in a small bowl.
Приготовьте маринад. Для этого в небольшой миске смешайте оливковое масло, соевый соус, зернистую горчицу и сушеный чеснок.
Place the perch in a baking dish and pour over the marinade. Turn the fish over several times until it is completely coated with the marinade. Cover the perch with cling film and leave to marinate for 20 minutes.
Выложите окуня в форму для запекания и полейте маринадом. Несколько раз переверните рыбу, чтобы она полностью покрылась маринадом. Накройте окуня пищевой пленкой и оставьте на 20 минут мариноваться.
Place the perch in the oven for 30 minutes until cooked through and golden brown.
Отправьте окуня запекаться в духовку на 30 минут до готовности и румяной корочки.
Serve the finished perch on spinach leaves. Garnish the dish with cherry tomatoes. Bon appetit!
Готового окуня подайте на листьях шпината. Украсьте блюдо помидорами черри. Приятного аппетита!
Serve the perch with a side dish of your choice, such as mashed potatoes or rice with vegetables.
Подайте к окуню гарнир по вашему вкусу, например, картофельное пюре или рис с овощами.