Prepare the perch: remove scales, fins and tail; clean the abdomen of entrails and films; Rinse the carcass with cold water and pat dry with a paper towel. Wash the bell pepper and remove the core. Peel the carrots, rinse the cherry tomatoes. Preheat the oven to 200°C.
Подготовьте окуня: удалите чешую, плавники и хвост; очистите брюшко от внутренностей и пленок; ополосните тушку холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Помойте болгарский перец, удалите из него сердцевину. Очистите морковь, ополосните помидоры черри. Разогрейте духовку до 200°С.
Cut the bell pepper into strips and the carrots into thin quarters. Cut cherry tomatoes in half.
Нарежьте болгарский перец соломкой, морковь — тонкими четвертинками. Помидоры черри разрежьте пополам.
Place bell peppers, cherry tomatoes, carrots and green beans in a deep bowl. Add a couple of pinches of salt and black pepper, as well as Provençal herbs and a tablespoon of olive oil. Mix everything.
В глубокую миску выложите болгарский перец, помидоры черри, морковь и стручковую фасоль. Добавьте по паре щепоток соли и черного перца, а также прованские травы и столовую ложку оливкового масла. Всё перемешайте.
Make shallow cuts on the sides of the perch. Rub the fish with salt inside and out. Place a few rosemary needles in each cut.
По бокам окуня сделайте неглубокие надрезы. Натрите рыбу солью снаружи и внутри. В каждый надрез положите по несколько иголочек розмарина.
Grease a baking dish with olive oil. Place the perch in the center and vegetables around it.
Смажьте форму для запекания оливковым маслом. В центр выложите окуня, вокруг — овощи.
Place the dish in the oven for 30-40 minutes at 200°C.
Отправьте блюдо запекаться в духовку на 30-40 минут при 200°С.
Perch with beans and vegetables is ready. Bon appetit!
Окунь с фасолью и овощами готов. Приятного аппетита!
Garnish the dish with fresh cilantro or basil leaves. Serve tartar sauce with fish.
Украсьте блюдо свежей кинзой или листьями базилика. Подайте к рыбе соус тартар.