Clean the sea bass from scales and entrails, remove sharp fins and tail. Rinse the fish with cold water and pat dry with a paper towel. Wash the lemon. Preheat the oven to 200°C.
Очистите морского окуня от чешуи и внутренностей, удалите острые плавники и хвост. Ополосните рыбу холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Помойте лимон. Разогрейте духовку до 200°С.
Cut the lemon into thin slices 1-2 mm thick.
Нарежьте лимон тонкими ломтиками толщиной 1-2 мм.
Make shallow cuts on both sides of the perch. Rub it with salt so that the salt gets into the slits. Place lemon slices on top of the fish. Additionally, sprinkle the perch with lemon juice.
Сделайте на окуне неглубокие надрезы с обеих сторон. Натрите его солью так, чтобы соль попала в прорези. Сверху на рыбу выложите ломтики лимона. Дополнительно сбрызните окуня лимонным соком.
Line a baking pan with parchment and place the perch in it.
Застелите форму для запекания пергаментом и выложите в нее окуня.
Send the fish to bake in the oven for 20-30 minutes at 200°C.
Отправьте рыбу запекаться в духовку на 20-30 минут при 200°С.
Serve the finished perch on fresh lettuce leaves. Bon appetit!
Готового окуня подайте на листьях свежего салата. Приятного аппетита!
Serve the perch with a side dish, such as mashed potatoes, fresh vegetable salad or boiled rice.
Подайте к окуню гарнир, например, картофельное пюре, салат из свежих овощей или отварной рис.