Remove the scales from the sea bass. Remove the head, fins and tail. Clean the belly of the perch from entrails and black films. Rinse the fish with cold water and pat dry with a paper towel. Prepare the remaining ingredients. Preheat the oven to 200°C.
Очистите морского окуня от чешуи. Удалите голову, плавники и хвост. Брюшко окуня очистите от внутренностей и черных пленок. Ополосните рыбу холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 200°С.
Score the perch crosswise on both sides. This way the fish will be better saturated with spices and milk. Season the perch with salt and black pepper. Place the fish in a small baking dish and cover with milk. Break a sprig of rosemary into several pieces and add to the milk. Place pieces of butter on top of the perch.
Сделайте на окуне насечки крест-накрест с обеих сторон. Так рыба лучше пропитается специями и молоком. Натрите окуня солью и черным перцем. Выложите рыбу в небольшую форму для запекания и залейте молоком. Поломайте веточку розмарина на несколько частей и добавьте в молоко. Сверху на окуня выложите кусочки сливочного масла.
Place the perch in the oven for 25-30 minutes at 200°C. The fish should brown a little on top and the milk should evaporate by half.
Отправьте окуня запекаться в духовку на 25-30 минут при 200°С. Рыба должна сверху немного подрумяниться, а молоко — выпариться на половину.
Place the perch on a lettuce leaf and garnish with cherry tomatoes and a slice of lemon. Ready. Bon appetit!
Выложите окуня на лист салата и украсьте помидором черри и долькой лимона. Готово. Приятного аппетита!
Serve the perch with a side dish, such as mashed potatoes or boiled basmati rice.
Подайте к окуню гарнир, например, картофельное пюре или отварной рис басмати.