Remove the scales from the sea bass. Remove the head, sharp fins and tail, as well as the entrails and black membranes from the abdomen. Rinse the perch with cold water and pat dry with paper towels. Prepare the remaining ingredients. Preheat the oven to 200°C.
Очистите морского окуня от чешуи. Удалите голову, острые плавники и хвост, а также внутренности и черные пленки из брюшка. Ополосните окуня холодной водой и промокните бумажными полотенцами. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 200°С.
Make criss-cross marks on both sides of the perch. Rub the fish with salt and black pepper, outside and inside.
Сделайте насечки крест-накрест на обеих сторонах окуня. Натрите рыбу солью и черным перцем снаружи и внутри.
Now prepare the milk-mayonnaise sauce. To do this, melt the butter in a saucepan. Add a tablespoon of flour and stir until smooth. Fry the flour mixture for 1 minute until golden brown. Pour in the milk and mix everything with a whisk so that there are no lumps. Heat the milk, stirring constantly. Add mayonnaise and dried garlic. Continue heating and stirring the sauce until the mayonnaise is completely dissolved. As soon as the sauce starts to boil, remove it from the heat.
Теперь приготовьте молочно-майонезный соус. Для этого растопите сливочное масло в ковшике. Добавьте столовую ложку муки и перемешайте до однородности. Обжарьте мучную массу 1 минуту до золотистого цвета. Влейте молоко и всё перемешайте венчиком, чтобы не было комочков. Прогрейте молоко, постоянно помешивая. Добавьте майонез и сушеный чеснок. Продолжайте нагревать и помешивать соус, пока майонез полностью не растворится. Как только соус начнет закипать, снимите его с огня.
Grease a baking dish with vegetable oil. Place the perch in it and pour milk sauce on top.
Смажьте форму для запекания растительным маслом. Выложите в нее окуня и полейте сверху молочным соусом.
Place the fish in the oven for 30 minutes. Depending on the type of oven and its power, it may take a little longer. The dish should acquire a beautiful golden brown crust.
Отправьте рыбу в духовку на 30 минут. В зависимости от типа духовки и ее мощности может понадобиться чуть больше времени. Блюдо должно приобрести красивую румяную корочку.
Place the perch on a plate and sprinkle freshly ground black pepper on top. Ready. Bon appetit!
Выложите окуня на тарелку и посыпьте сверху свежемолотым черным перцем. Готово. Приятного аппетита!
Before baking, sprinkle grated cheese on top of the dish to create a cheese crust. Serve the perch with any side dish of your choice. Garnish the finished dish with cherry tomatoes and basil leaves.
Перед запеканием, посыпьте блюдо сверху тертым сыром, получится сырная корочка. Подайте окуня с гарниром по вашему вкусу. Украсьте готовое блюдо помидорами черри и листьями базилика.