Remove scales from sea bass; remove the head, sharp fins and tail, as well as the entrails and black membranes from the abdomen. Rinse the perch with cold water and pat dry with paper towels. Prepare the remaining ingredients. Preheat the oven to 200°C.
Очистите морского окуня от чешуи; удалите голову, острые плавники и хвост, а также внутренности и черные пленки из брюшка. Ополосните окуня холодной водой и промокните бумажными полотенцами. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 200°С.
Score the perch crosswise on both sides. Rub the perch with salt and ground black pepper, and also salt and pepper the fish from the inside.
Сделайте насечки на окуне крест-накрест с обеих сторон. Натрите окуня солью и черным молотым перцем, также посолите и поперчите рыбу изнутри.
Melt the butter in a saucepan. Add a tablespoon of flour and stir. Fry the flour for 1 minute until golden brown. Pour in a glass of milk. Heat the milk, stirring constantly with a whisk, until the flour is completely dissolved. Remove sauce from heat.
В сотейнике растопите сливочное масло. Добавьте столовую ложку муки и перемешайте. Обжарьте муку в течение 1 минуты до золотистого цвета. Влейте стакан молока. Прогрейте молоко, постоянно помешивая венчиком, до тех пор, пока мука полностью не растворится. Снимите соус с огня.
Grease a baking dish with vegetable oil. Place the perch in it and pour milk sauce on top.
Смажьте форму для запекания растительным маслом. Выложите в нее окуня и залейте сверху молочным соусом.
Send the fish to bake in the oven for 30 minutes at 200°C.
Отправьте рыбу запекаться в духовку на 30 минут при 200°С.
Place the finished fish on a plate, garnish with grated Parmesan and cherry tomatoes. Bon appetit!
Готовую рыбу выложите на тарелку, украсьте тертым пармезаном и помидорами черри. Приятного аппетита!
Serve the perch with mashed potatoes or steamed vegetables as a side dish. Garnish the dish with fresh parsley or cilantro.
Подайте к окуню в качестве гарнира картофельное пюре или овощи на пару. Украсьте блюдо свежей петрушкой или кинзой.