Clean the perch from scales, remove the entrails and black films from the abdomen. Cut off the head, sharp fins and tail of the perch. Rinse it with cold water and pat dry with a paper towel. Prepare the remaining ingredients. Preheat the oven to 200°C.
Очистите окуня от чешуи, удалите внутренности и черные пленки из брюшка. Отрежьте у окуня голову, острые плавники и хвост. Ополосните его холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 200°С.
Cut several lemon slices 1-2 mm thick.
Отрежьте несколько ломтиков лимона толщиной 1-2 мм.
Place defrosted cocktail shrimp in a small bowl. Add a tablespoon of olive oil and fish spices. Stir.
Размороженные коктейльные креветки выложите в небольшую миску. Добавьте столовую ложку оливкового масла и специи для рыбы. Перемешайте.
Make diagonal notches on the sides of the perch. Season the perch with salt and black pepper. Place shrimp filling inside.
Сделайте на боках окуня насечки по диагонали. Натрите окуня солью и черным перцем. Внутрь выложите начинку из креветок.
Sprinkle lemon juice over the perch and place a lemon slice on top. Grease a baking dish with olive oil and place the perch in it.
Сбрызните окуня лимонным соком и положите сверху ломтик лимона. Смажьте форму для запекания оливковым маслом, выложите в нее окуня.
Send the fish to bake in the oven for 30 minutes at 200°C.
Отправьте рыбу запекаться в духовку на 30 минут при 200°С.
Pour balsamic cream over a plate and place the cooked perch on it. Garnish the dish with a slice of lemon. Bon appetit!
Полейте тарелку бальзамическим кремом и выложите на нее готового окуня. Украсьте блюдо долькой лимона. Приятного аппетита!
Serve the perch with a side dish such as mashed potatoes, boiled basmati rice or steamed vegetables.
Подайте к окуню гарнир, например, картофельное пюре, отварной рис басмати или овощи на пару.