Clean the sea bass fillet from bones and membranes, rinse with cold water and pat dry with a paper towel. Thaw the cocktail shrimp. Prepare the remaining ingredients. Preheat the oven to 200°C.
Очистите филе морского окуня от костей и пленок, ополосните холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Коктейльные креветки разморозьте. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 200°С.
Grate the cheese on a fine grater.
Натрите сыр на мелкой терке.
In a small bowl, combine grated cheese and mayonnaise.
В небольшой миске смешайте тертый сыр и майонез.
Place the perch fillet on the board, skin side up, and make several cross cuts into it. Salt and pepper the perch fillet on both sides.
Положите филе окуня на доску кожей вверх и сделайте в нем несколько насечек крест-накрест. Посолите и поперчите филе окуня с обеих сторон.
Grease a baking dish with olive oil. Place the perch fillet on it, skin side up. Place the cheese mixture and shrimp in an even layer on top of the fillet.
Смажьте форму для запекания оливковым маслом. Выложите на нее филе окуня кожей вверх. Сверху на филе выложите равномерным слоем сырную массу и креветки.
Place the perch in the oven for 20-30 minutes at 200°C.
Отправьте окуня в духовку на 20-30 минут при 200°С.
Place the finished perch on a plate. Garnish the dish with basil leaves and pink peppercorns. Bon appetit!
Готового окуня выложите на тарелку. Украсьте блюдо листьями базилика и горошинами розового перца. Приятного аппетита!
Serve the perch with mashed potatoes or steamed vegetables as a side dish.
Подайте к окуню в качестве гарнира картофельное пюре или овощи на пару.