Peel the carrots. Remove the skins from the onion. Cut off the tail and fins of the perch carcass and rinse with water.
Очистите морковь от кожуры. С лука снимите шелуху. У тушки окуня отрежьте хвост и плавники, промойте водой.
Cut the carrots into thin slices and the onion into half rings
Нарежьте морковь тонкими брусочками, а лук — полукольцами
Rub the sea bass carcass with salt. Mix fish seasoning and a teaspoon of sour cream in a small bowl. Apply the resulting mixture to the fish carcass. Leave to soak for a couple of minutes.
Натрите тушку морского окуня солью. Смешайте в небольшой пиале приправу для рыбы и чайную ложку сметаны. Полученную смесь нанесите на тушку рыбы. Оставьте на пару минут пропитаться.
Mix the remaining sour cream with a glass of water. Take a glass baking dish, place carrot sticks and onion half rings on the bottom. Add rice to them. Pour water and sour cream over rice and vegetables.
Оставшуюся сметану смешайте со стаканом воды. Возьмите стеклянную форму для запекания, выложите на дно брусочки моркови и полукольца лука. Засыпайте к ним рис. Залейте рис и овощи водой со сметаной.
Place the prepared sea bass on top of the pan. Preheat the oven to a temperature of two hundred degrees and place the mold in it for thirty minutes.
Сверху в форму выложите подготовленного морского окуня. Разогрейте духовой шкаф до температуры двести градусов и отправляйте в него форму на тридцать минут.
Tender perch meat and aromatic rice with vegetables are ready.
Нежное мясо окуня и ароматный рис с овощами готовы.
Using a wooden spatula, transfer the dish to a plate. Garnish it with thick pomegranate sauce. It goes well with fish dishes, giving them a pleasant sourness and subtle fruity notes.
При помощи деревянной лопатки переложите блюдо в тарелку. Украсьте его густым гранатовым соусом. Он прекрасно сочетается с рыбными блюдами, придавая им приятную кислинку и тонкие фруктовые ноты.