Clean the fillets of pike perch and perch from bones, films and skin. Rinse fish with cold water and pat dry with paper towels. Wash and dry the parsley. Prepare the remaining ingredients.
Очистите филе судака и окуня от костей, пленок и кожи. Ополосните рыбу холодной водой и промокните бумажными полотенцами. Помойте и просушите петрушку. Подготовьте остальные ингредиенты.
Chop the peeled pike perch and perch fillets using a knife. You can also run the fish through a meat grinder, then the cutlets will be more tender. Finely chop the parsley.
Очищенное филе судака и окуня измельчите при помощи ножа. Также вы можете прокрутить рыбу через мясорубку, тогда котлеты получатся более нежными. Мелко порубите петрушку.
In a deep bowl, mix chopped fish, 1 chicken egg, chopped parsley, salt, ground black pepper and breadcrumbs.
В глубокой миске смешайте измельченную рыбу, 1 куриное яйцо, рубленую петрушку, соль, черный молотый перец и панировочные сухари
Mix the minced meat thoroughly and form it into cutlets weighing approximately 100 g. You should get about 5 pieces.
Тщательно перемешайте фарш и сформируйте из него котлетки весом примерно по 100 г. У вас должно получиться около 5 штук.
Heat vegetable oil in a frying pan. Fry the cutlets over medium heat for 5-7 minutes on each side.
Разогрейте растительное масло в сковороде. Обжарьте котлеты на среднем огне по 5-7 минут с каждой стороны.
Place the finished cutlets on lettuce leaves. Bon appetit!
Готовые котлеты выложите на листья салата. Приятного аппетита!
Serve the cutlets with mashed potatoes and a fresh vegetable salad dressed with olive oil.
Подайте к котлетам картофельное пюре и салат из свежих овощей, заправленный оливковым маслом.