A little more useful
Чуть полезнее
Place a saucepan on the stove and melt a piece of butter in it. Finely chop the onion and carrots and place in a saucepan. Sauté for 2 minutes. Also cut the tomato into small pieces and add to the saucepan. Simmer vegetables for 5 minutes. The tomatoes should become soft and release their juice. Next add the lentils and garlic passed through a press. Stir and let the flavors of the ingredients combine. You can add a little water, but this is not necessary. After boiling, reduce the heat setting on the stove and simmer for 20 minutes. Add the herb mixture and a pinch of red pepper. Salt the lentils at the end, otherwise they will not cook.
Поставьте на плиту сотейник, растопите в нем кусок сливочного масла. Нарежьте мелко лук и морковь и отправляйте в сотейник. Пассеруйте 2 минуты. Помидор также нарежьте мелкими кусочками и добавляйте в сотейник. Тушите овощи 5 минут. Помидоры должны стать мягкими и отдать сок. Следом добавьте чечевицу и пропущенный через пресс чеснок. Перемешайте и дайте соединиться ароматам ингредиентов. Можно добавить немного воды, но это необязательно. После закипания убавьте режим на плите и тушите 20 минут. Добавьте смесь трав и щепотку красного перца. Солите чечевицу в конце, иначе она не разварится.
Pour the hot puree into a deep bowl and puree with a blender. The dish is ready!
Перелейте горячее пюре в глубокую миску и пробейте блендером. Блюдо готово!
Serve the smooth lentil puree in deep serving soup bowls. Place a spoonful of sour cream on top and garnish with a sprig of fresh herbs.
Подавайте нежное пюре из чечевицы в глубоких порционных мисках для супа. Сверху положите ложку сметаны и украсьте веточкой свежей зелени.