Recipes / Red lentil puree with potatoes Пюре из красной чечевицы с картофелем
Lentil puree with potatoes is a very tasty and healthy dish. This puree has been prepared by peasants in Rus' since the end of the 17th century. Lentils are rich in complex carbohydrates, which take a long time to break down, which means they give you a feeling of fullness for a long time. Lentils also contain a lot of vitamins, in particular A, E and group B. This plant is also rich in microelements, for example, iron, which is involved in the processes of hematopoiesis. Lentils also help strengthen the immune system.
Пюре из чечевицы с картофелем — вкусное и полезное блюдо. Его готовили крестьяне на Руси ещё с конца XVII века. Чечевица богата медленно усваиваемыми углеводами, поэтому надолго обеспечивает ощущение сытости. В ней много витаминов, особенно А, Е и группы В, а также минералов, в числе которых железо, участвующее в кроветворении. Кроме того, чечевица способствует укреплению иммунитета.
Steps / Шаги:
Wash the vegetables. Peel the onion and garlic.
Помойте овощи. Очистите лук и чеснок.
Cut the potatoes into pieces. Boil it over low heat along with the lentils. Potatoes and lentils should become soft. Drain off excess water. Add olive oil and mash to a puree.
Картофель нарежьте кусочками. Отварите его на медленном огне вместе с чечевицей. Картофель и чечевица должны стать мягкими. Слейте лишнюю воду. Добавьте оливковое масло и разомните в пюре.
Grate the carrots on a fine grater. Finely chop the onion and garlic. Mix and add to puree. Mix thoroughly.
На мелкой терке натрите морковь. Мелко покрошите луч и чеснок. Смешайте и добавьте к пюре. Тщательно перемешайте.
The dish is ready! Divide the puree into portions and serve. Garnish with fresh herbs. Bon appetit!
Блюдо готово! Разделите пюре на порции и подавайте к столу. Украсьте свежей зеленью. Приятного аппетита!