Wash the dill bunches in water and dry with a towel.
Помойте пучки укропа в воде, обсушите полотенцем.
Separate the branches from the stems. Tear them into small pieces with your hands.
Отделите веточки от стеблей. Порвите их руками на мелкие куски.
Take a flat plate and cover it with a paper napkin. Place dill on top.
Возьмите плоскую тарелку и накройте ее бумажной салфеткой. Сверху разложите укроп.
Cover the top of the dill with a second paper towel. Microwave the dill for 4 minutes. Choose the most powerful mode.
Накройте укроп сверху второй бумажной салфеткой. Отправляйте укроп в микроволновую печь на 4 минуты. Режим выбирайте самый мощный.
Remove the dill and remove the top napkin. Let the dill cool.
Вынимайте укроп и снимите верхнюю салфетку. Дайте укропу остыть.
Finely chop the cooled dill on a wooden board. You can mash the dill with your fingers; when dry, it crumbles easily.
На деревянной доске мелко порубите остывший укроп. Можете размять укроп пальцами, в сухом виде он легко рассыпается.
Transfer the dill into a ceramic or glass bowl with a lid for easier storage.
Переложите укроп в керамическую или стеклянную посуду с крышкой, чтобы удобнее было хранить.