Recipes / Dill stems for the winter Стебли укропа на зиму
Dill is a plant of the celery family. The herb received popular love for its fragrant aroma and ease of cultivation. Many gardeners admit that dill grows in their garden beds like a weed. Despite this fact, dill has almost more beneficial properties than all other herbs. Dill contains essential oils rich in vitamins A, C, E and B vitamins. Dill is widely used in cooking, medicine, and cosmetology.
Укроп относится к семейству сельдерейных и славится своим пряным ароматом, а также легким способом выращивания. Нередко огородники замечают, что укроп растет на грядках как сорняк. Но, несмотря на это, его полезных свойств у этой травы гораздо больше, чем у многих других пряных растений. В его составе присутствуют эфирные масла и витамины A, C, E, а также витамины группы B. Укроп широко применяется в кулинарии, медицине и косметологии.
Steps / Шаги:
Separate the green sprigs from the dill stems. Rinse the stems with water. Peel the garlic. Prepare wine vinegar.
Отделите веточки зелени от стеблей укропа. Стебли промойте водой. Почистите чеснок. Подготовьте винный уксус.
Finely chop the garlic.
Мелко нарежьте чеснок.
Also cut the dill stems into small pieces.
Стебли укропа также нарежьте мелкими частями.
Transfer the garlic to a bowl.
Переложите чеснок в миску.
Add chopped dill to the garlic.
К чесноку отправляйте нарезанный укроп.
Salt and pepper to taste.
Посолите и поперчите по вкусу.
Add wine vinegar to the bowl. Mix everything.
Добавьте в миску винный уксус. Все перемешайте.
Prepare a sterilized jar with a tight-fitting lid. Place a mixture of dill, garlic and vinegar there.
Подготовьте простерилизованную банку с плотно закрывающейся крышкой. Переложите туда смесь из укропа, чеснока и уксуса.
Close the lid tightly and refrigerate for 24 hours.
Крышку плотно закройте и уберите в холодильник на 24 часа.
Serve pickled dill with scrambled eggs; a familiar dish will turn into an exquisite delicacy.
Подайте маринованный укроп к яичнице, привычное блюдо превратиться в изысканный деликатес.