Prepare all the ingredients and place them on the table. Peel and sort the peas, discard the bad peas. Rinse the peas and greens.
Подготовьте все ингредиенты и выложите их на стол. Очистите и переберите горох, выкиньте плохие горошины. Промойте горох и зелень.
Place all the sorted peas in a deep plate and cover with water. It should cover it completely. Place the plate in a cool place and leave the peas in the water for 6 hours. If the room is hot, leave the peas for 4 hours. If you put the plate in the refrigerator, then soak the peas for 8 hours.
Положите весь перебранный горох в глубокую тарелку и залейте водой. Она должна закрывать его полностью. Поставьте тарелку в прохладное место и оставьте горох в воде на 6 часов. Если в помещении жарко, оставьте горох на 4 часа. Если вы поставили тарелку в холодильник, то вымачивайте горох 8 часов.
After soaking, drain the water and rinse the peas with clean cold water. Place the washed peas in a saucepan and fill it with water in a ratio of 1:2.5. Place the pan on gas. Cook the peas until soft. In order for it to cook well enough, the peas must be cooked for 120 minutes. If the water boils, add boiled water during cooking. Don't forget to add salt.
После вымачивания слейте воду и промойте горох чистой холодной водой. Положите промытый горох в кастрюлю и залейте его водой в отношении 1:2,5. Поставьте кастрюлю на газ. Варите горох до мягкости. Чтобы он проварился достаточно хорошо, горох необходимо варить 120 минут. При выкипании воды добавляйте во время варки кипяченую воду. Не забудьте добавить соль.
Drain the water and peas through a colander or sieve.
Слейте воду и горох через дуршлаг или сито.
Place the peas on a plate and garnish with a sprig of dill. Ready!
Выложите горох на тарелку и украсьте его веточкой укропа. Готово!
Carefully place the boiled peas on a pretty plate and garnish with dill for a beautiful presentation. Bon appetit!
Аккуратно выложите отварной горох на красивую тарелку и украсьте укропом для красивой подачи. Приятного аппетита!