To prepare the dish, you will need two small salmon steaks, 1 cm thick. Remove the skin from the salmon, rinse with cold water and pat dry with a paper towel. Peel the mango and avocado and remove the seeds.
Для приготовления блюда вам понадобятся два небольших стейка семги толщиной 1 см. Очистите семгу от кожи, ополосните холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Почистите манго и авокадо от кожуры, удалите косточки.
Pour teriyaki sauce over the salmon and leave to marinate for 10 minutes.
Полейте семгу соусом терияки и оставьте промариноваться на 10 минут.
Meanwhile, prepare the chutney. To do this, cut the mango and avocado pulp into small cubes measuring 5 mm.
А тем временем приготовьте чатни. Для этого нарежьте мякоть манго и авокадо маленькими кубиками размером 5 мм.
In a small bowl, combine mango and avocado. Sprinkle them with lime juice and stir. Lime juice will prevent the avocado from browning.
В небольшой миске соедините манго и авокадо. Сбрызните их соком лайма и перемешайте. Лаймовый сок не даст авокадо потемнеть.
Heat the olive oil in a frying pan and place the salmon on it. Fry the steaks for 3 minutes on each side until golden brown.
Разогрейте оливковое масло в сковороде и выложите на нее семгу. Обжарьте стейки по 3 минуты с каждой стороны до румяной корочки.
Place fried salmon on one half of the plate and avocado and mango chutney on the other. Pour teriyaki sauce over the salmon.
На одну половину тарелки выложите жареную семгу, на другую — чатни из авокадо и манго. Полейте семгу соусом терияки.
Garnish the dish with microgreens and lime wedges. Bon appetit!
Украсьте блюдо микрозеленью и дольками лайма. Приятного аппетита!
Add boiled basmati rice to the salmon as a side dish.
Добавьте к семге в качестве гарнира отварной рис басмати.