Prepare the perch: cut off the head, sharp fins and tail; remove scales, entrails and membranes from the abdomen. Rinse the fish and pat dry with paper towels. Preheat the oven to 200°C.
Подготовьте окуня: отрежьте голову, острые плавники и хвост; удалите чешую, внутренности и пленки из брюшка. Ополосните рыбу и промокните бумажными полотенцами. Разогрейте духовку до 200°С.
Make three shallow cuts on both sides of the perch. This will allow the salt to penetrate during the cooking process. Rub the perch outside and inside with Adyghe salt.
Сделайте в окуне три неглубоких надреза с обеих сторон. Это позволит соли проникнуть внутрь в процессе приготовления. Натрите окуня снаружи и изнутри адыгейской солью.
Line a baking dish with parchment and place the fish in it.
Застелите форму для запекания пергаментом и выложите в нее рыбу.
Place the perch in the oven for 30 minutes at 200°C.
Отправьте окуня запекаться в духовку на 30 минут при 200°С.
Place the finished perch on lettuce leaves. Garnish the dish with cherry tomatoes. Bon appetit!
Готового окуня выложите на листья салата. Украсьте блюдо помидорами черри. Приятного аппетита!
Serve the fish with rosemary baked baby potatoes.
Подайте к рыбе запеченный беби-картофель с розмарином.