Prepare the perch: cut off its head, sharp fins and tail, remove the entrails. Rinse the perch with cold water and pat dry with a paper towel. Wash and dry the dill. Preheat the oven to 200°C.
Подготовьте окуня: отрежьте у него голову, острые плавники и хвост, извлеките внутренности. Ополосните окуня холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Помойте и просушите укроп. Разогрейте духовку до 200°С.
Rub the inside of the fish with dried garlic and place a small bunch of dill inside.
Натрите рыбу изнутри сушеным чесноком и положите внутрь небольшой пучок укропа.
In a deep bowl, combine salt, egg white and water. Mix everything. The mixture should resemble loose snow
В глубокой миске соедините соль, белок куриного яйца и воду. Всё перемешайте. Смесь должна напоминать рыхлый снег
Line a baking pan with a sheet of parchment. Place half of the salt mixture on the parchment and smooth it out. Place the perch on a bed of salt. Cover the fish with the remaining salt and press everything down well. Wrap the fish in parchment.
Застелите форму для запекания листом пергамента. Выложите на пергамент половину соляной смеси и разровняйте. На подушку из соли положите окуня. Покройте рыбу оставшейся солью и всё хорошо прижмите. Заверните рыбу в пергамент.
Place the perch in salt to bake in the oven for 30 minutes. 10 minutes before cooking, open the parchment to dry the salt crust. Remove the finished perch from the oven and leave for 10 minutes to cool slightly.
Отправьте окуня в соли запекаться в духовку на 30 минут. За 10 минут до готовности раскройте пергамент, чтобы соляная корка подсушилась. Готового окуня достаньте из духовки и оставьте на 10 минут, чтобы он немного остыл.
Carefully break the salt crust and remove the perch. Place fish on a plate. Garnish the dish with cherry tomatoes and chopped dill. Ready. Bon appetit!
Аккуратно разломайте соляную корку и извлеките окуня. Выложите рыбу на тарелку. Украсьте блюдо помидорами черри и рубленым укропом. Готово. Приятного аппетита!