Remove bones, membranes and remaining scales on the skin from the perch fillet, if any. Rinse the perch fillets and pat dry with a paper towel. Wash the cherry tomatoes. Prepare the remaining ingredients. Preheat the oven to 200°C.
Удалите у филе окуня кости, пленки и остатки чешуи на коже, если таковые имеются. Ополосните филе окуня и промокните бумажным полотенцем. Помойте помидоры черри. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 200°С.
Rinse the rice several times with cold water and place in a sieve. Place the rice in a small ladle or pan, add a glass of cold water, add a pinch of salt and stir. Put the rice on the fire. When the water boils, reduce the heat to low and cover the rice with a lid. Cook it for 10-15 minutes over low heat until the water is completely absorbed. Stir the finished rice.
Промойте рис несколько раз холодной водой и откиньте на сито. Переложите рис в небольшой ковшик или кастрюлю, залейте стаканом холодной воды, добавьте щепотку соли и перемешайте. Поставьте рис на огонь. Когда вода закипит, убавьте огонь до минимума и накройте рис крышкой. Варите его 10-15 минут на минимальном огне до полного впитывания воды. Готовый рис перемешайте.
While the rice is cooking, prepare the remaining ingredients. Cut the perch fillet into small strips 1-2 cm wide. Cut the cherry tomatoes in half. Grate the cheese on a coarse grater.
Пока варится рис, подготовьте остальные ингредиенты. Филе окуня нарежьте на небольшие полоски шириной 1-2 см. Помидоры черри разрежьте пополам. Сыр натрите на крупной терке.
Prepare the creamy filling. In a small bowl, mix the chicken egg, 200 ml of cream, a pinch of salt and black pepper.
Приготовьте сливочную заливку. В небольшой миске смешайте куриное яйцо, 200 мл сливок, щепотку соли и черного перца.
Grease a baking dish with butter. Place boiled rice on the bottom of the pan. Place the perch pieces on top in an even layer. Pour the creamy sauce over the fish and rice. If desired, add additional salt and pepper to the fish.
Смажьте форму для запекания сливочным маслом. Выложите на дно формы отварной рис. Сверху ровным слоем выложите кусочки окуня. Залейте рыбу и рис сливочной заливкой. По желанию дополнительно посолите и поперчите рыбу.
Place cherry tomatoes, cut in half, on the fish. Sprinkle grated cheese on top.
Выложите на рыбу помидоры черри, порезанные пополам. Посыпьте все сверху тертым сыром.
Place the casserole in the oven for about 20-30 minutes at 200°C. When the cheese has melted and a golden brown crust has formed, you can take out the casserole.
Отправьте запеканку в духовку примерно на 20-30 минут при 200°С. Когда сыр расплавится и образуется румяная корочка, можно доставать запеканку.
Sprinkle the casserole with finely chopped green onions. Ready. Bon appetit!
Посыпьте запеканку мелко нашинкованным зеленым луком. Готово. Приятного аппетита!