Wash the bell pepper, remove the seeds and membranes. Peel the red onion and carrots. Rinse the rice 3-4 times with cold water.
Помойте болгарский перец, удалите из него семечки и перегородки. Очистите красный лук и морковь. Промойте рис 3-4 раза холодной водой.
Cut the bell pepper, red onion and carrots into small cubes measuring 5-8 mm.
Нарежьте болгарский перец, красный лук и морковь маленькими кубиками размером 5-8 мм.
Season the perch fillet with salt and black pepper and sprinkle with lemon juice.
Филе окуня натрите солью и черным перцем, а также сбрызните лимонным соком.
Heat the olive oil in a frying pan and fry the vegetables over medium heat for 5-7 minutes until golden brown.
Разогрейте оливковое масло в сковороде и обжарьте овощи на среднем огне 5-7 минут до золотистого оттенка.
Remove vegetables from heat, add rice and stir.
Снимите овощи с огня, всыпьте рис и перемешайте.
Place rice and vegetables in a small baking dish. Place perch fillets skin side down on top. Mix a glass of cold water with two pinches of salt. Pour the resulting solution over the vegetables and rice.
Выложите рис с овощами в небольшую форму для запекания. Сверху выложите филе окуня кожей вниз. Смешайте стакан холодной воды с двумя щепотками соли. Залейте полученным раствором овощи с рисом.
Cover the pan with foil to ensure the rice cooks properly. Make a couple of holes in the foil with a knife to allow excess steam to escape. Place the dish in the oven for 15 minutes. During this time, the rice should be cooked. Then remove the foil from the pan and place the dish back in the oven for 5-7 minutes. During this time, the perch should be ready and browned.
Накройте форму фольгой, это необходимо, чтобы рис приготовился правильно. Сделайте в фольге пару отверстий ножом, чтобы выходил лишний пар. Отправьте блюдо запекаться в духовку на 15 минут. За это время рис должен приготовиться. Затем снимите с формы фольгу и отправьте блюдо снова в духовку на 5-7 минут. За это время окунь должен дойти до готовности и подрумяниться.
Place rice and vegetables on plates, top with perch fillet. Garnish the dish with finely chopped green onions. Ready. Bon appetit!
Разложите рис с овощами по тарелкам, сверху — филе окуня. Украсьте блюдо мелко нашинкованным зеленым луком. Готово. Приятного аппетита!