Clean the perch fillet from any remaining scales, films and bones, if any. Rinse the fish with cold water and pat dry with a paper towel. Wash cherry tomatoes and broccoli. If you are using frozen broccoli, defrost it first.
Очистите филе окуня от остатков чешуи, пленок и костей, если таковые имеются. Ополосните рыбу холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Помойте помидоры черри и брокколи. Если вы используете замороженную капусту брокколи, то предварительно разморозьте ее.
Separate large broccoli florets into smaller florets. Boil water in a saucepan and add salt. Place the cabbage in boiling water for 3 minutes, then drain in a colander.
Разделите крупные соцветия брокколи на соцветия поменьше. Вскипятите воду в ковшике и посолите. Опустите капусту в кипяток на 3 минуты, затем откиньте на дуршлаг.
Cut the cherry tomatoes into 4 parts.
Разрежьте помидоры черри на 4 части.
Line a baking dish with foil, shiny side up. Place broccoli and cherry tomato slices evenly on it. Drizzle olive oil over vegetables.
Застелите форму для запекания фольгой блестящей стороной вверх. Выложите на нее равномерно капусту брокколи и дольки помидоров черри. Полейте овощи оливковым маслом.
Place the perch fillet on top of the vegetables. Salt and pepper the fish to taste.
Сверху на овощи выложите филе окуня. Посолите и поперчите рыбу по вкусу.
Carefully wrap the foil. You shouldn’t press it too hard, otherwise the fish will stick to it. Place the dish in the oven for 20-30 minutes at 200°C.
Аккуратно заверните фольгу. Слишком прижимать ее не стоит, иначе рыба приклеится к ней. Отправьте блюдо запекаться в духовку на 20-30 минут при 200°С.
Place the prepared vegetables and fish on a plate. Bon appetit!
Готовые овощи и рыбу выложите на тарелку. Приятного аппетита!
Add mini corn to the vegetables. Garnish the dish with lettuce or arugula leaves.
Добавьте к овощам мини-кукурузу. Украсьте блюдо листьями салата или рукколы.