Clean the perch from bones, films and skin. You should end up with a clean fillet. Rinse it with cold water and pat dry with a paper towel. Peel the onions and carrots. Wash the tomato. For the dish, use sour cream of any fat content.
Окуня очистите от костей, пленок и кожи. У вас должно получиться чистое филе. Ополосните его холодной водой и промокните бумажным полотенцем. Репчатый лук и морковь очистите. Помидор помойте. Сметану для блюда возьмите любой жирности.
Cut the onion, carrot and tomato into small cubes.
Нарежьте лук, морковь и помидор маленькими кубиками.
Cut the cleaned perch fillet into small pieces 1 cm in size.
Очищенное филе окуня нарежьте небольшими кусочками размером 1 см.
Heat vegetable oil in a frying pan. Add onions to the pan and fry over medium heat for 3-4 minutes until golden brown. Add carrots and cook for another 3 minutes. Then add the tomatoes, stir and fry everything together for another 3 minutes.
Разогрейте растительное масло в сковороде. Всыпьте в сковороду репчатый лук и обжарьте на среднем огне 3-4 минуты до золотистого цвета. Добавьте морковь и жарьте еще 3 минуты. Затем добавьте помидоры, перемешайте и жарьте все вместе еще 3 минуты.
Push the vegetables to the edges of the pan and place the perch pieces in the center. Salt and pepper the fish. Fry the perch pieces for 5 minutes over medium heat.
Сдвиньте овощи на края сковороды, в центр выложите кусочки окуня. Посолите и поперчите рыбу. Обжарьте кусочки окуня в течение 5 минут на среднем огне.
Add a tablespoon of sour cream and tomato paste to the pan. Stir.
Добавьте в сковороду столовую ложку сметаны и томатной пасты. Перемешайте.
Pour 100 ml of water into the frying pan, stir and simmer over low heat for 5-10 minutes. The sauce should evaporate a little and all ingredients should be completely cooked. Stir the finished dish and remove from heat.
Влейте в сковороду 100 мл воды, перемешайте и тушите на небольшом огне 5-10 минут. Соус должен немного выпариться, а все ингредиенты полностью приготовиться. Готовое блюдо перемешайте и снимите с огня.
Place the perch with vegetables on a plate and garnish with chopped herbs. Bon appetit!
Выложите окуня с овощами в тарелку и украсьте рубленой зеленью. Приятного аппетита!
Serve the perch with fluffy mashed potatoes or boiled basmati rice. Garnish the dish with fresh cilantro and cherry tomatoes.
Подайте к окуню воздушное картофельное пюре или отварной рис басмати. Украсьте блюдо свежей кинзой и помидорами черри.