Clean the perch steak from scales, excess membranes and bones. Prepare the remaining ingredients. Preheat the oven to 200°C.
Очистите стейк окуня от чешуи, лишних пленок и костей. Подготовьте остальные ингредиенты. Разогрейте духовку до 200°С.
Pour vegetable oil into a small bowl. Add thyme leaves, herbs de Provence, juice of a lemon wedge, 2 pinches of salt and ground black pepper. Mix everything.
В небольшую миску влейте растительное масло. Добавьте листья тимьяна, прованские травы, сок дольки лимона, 2 щепотки соли и черный молотый перец. Все перемешайте.
Place the perch steak into the resulting marinade. Turn the steak several times to ensure it is completely coated with the marinade.
В получившийся маринад выложите стейк окуня. Несколько раз переверните стейк, чтобы он полностью покрылся маринадом.
Place the perch in a baking dish and pour the remaining marinade in the bowl on top.
Выложите окуня в форму для запекания и полейте сверху оставшимся в миске маринадом.
Place the perch in the oven to bake for 20 minutes at 200°C. To check if the fish is done, press down on it. If the juice comes out clear, then the perch is ready.
Отправьте окуня в духовку запекаться на 20 минут при 200°С. Чтобы проверить готовность рыбы, надавите на нее. Если сок выходит прозрачный, значит окунь готов.
Serve the fish, garnished with lemon slices and sprigs of fresh thyme if desired. Ready. Bon appetit!
Подайте рыбу, украсив ломтиками лимона и веточками свежего тимьяна по желанию. Готово. Приятного аппетита!
Serve the perch with fried potatoes or boiled basmati rice as a side dish.
Подайте к окуню в качестве гарнира жареный картофель или отварной рис басмати.